Blog

Am inchiriat o trotineta electrica Lime

Eu inca sunt in cautarea mijlocului de transport alternativ perfect. In Bucuresti, locul 1 este ocupat de bicicleta, dar de curand s-au lansat servicii de “trotineta-sharing”. Acestea sunt niste trotinete electrice pe care le vei gasi, debloca si plati prin intermediul unei aplicatii de iOS sau Android. Pana acum exista 2 companii ce ofera aceste servicii: Lime si E-wolf.ย  Eu am incercat Lime intrucat aveam deja aplicatia iar in graba prin oras am dat de o trotineta fix in calea mea.

Dupa instalarea aplicatiei si crearea unui cont rapid, urmeaza adaugarea unui card pentru a plati cursele. Eu am adaugat un card Revolut si a fost acceptat. Apoi ai nevoie sa transferi o suma de pe card in aplicatie, minimul este in jur de 50 de ron. De aici, tot ce ai de facut este sa gasesti o trotineta, sa o deblochezi si sa ii dai blana.

Vei folosi harta pentru a gasi cea mai apropiata trotineta si o vei debloca din scanarea codului QR de pe ghidon. Verifica intotdeauna cata baterie mai are trotineta gasita, aplicatia iti va arata cati km mai poate face inainte sa o deblochezi.

trotineta electrica

Am un mic trecut de mers pe trotineta normala, dar acum a fost prima data cand am testat una electrica. Plecarea se face usor, trebuie sa impingi tu cu piciorul prima data, apoi accelerezi si va pleca singura. Acceleratia nu este foarte puternica, dar la inceput te poate surprinde. Fa 2-3 teste intr-un mediu sigur si te vei obisnui rapid. Viteza maxima este de 24km/h, cred ca ar fi fost mai ok 30, dar pentru majoritatea utilizatorilor va fi de ajuns.

Franarea se face doar folosind maneta din partea stanga si trebuie sa recunosc ca nu este deloc cea mai eficienta frana. Asadar, pregateste-te in avans si nu te baza pe o oprire imediata.

In mersul cu trotineta de la Lime, trebuie avut cat de cat grija la gropile mai mari. Rotile sunt destul de tari iar suspensia este aproape insesizabila. Am incercat sa merg pe toate tipurile de asfalt, face fata, dar tu vei simti destule trepidatii si va trebui sa tii bine de ghidon. Ca tot am mentionat de ghidon, acesta nu este reglabil pe inaltime.

Ca si siguranta, iti recomand sa porti o casca, ceea ce este facut clar si de producator. Trotineta are lumini pentru mersul noaptea, chiar si stop pe frana. ๐Ÿ™‚

Pretul acestui serviciu este de 3 lei pentru deblocare si de 60 de bani pentru fiecare minut din cursa. Asadar, cu cat mergi mai rapid , cu atat vei plati mai putin. In testele mele am avut o cursa de 10km si 37 de minute care a costat 25 de ron, echivalentul unui Uber/Bolt. Poate nu pare prea convenabil, dar in cazul unui trafic blocat, pe o distanta de pana in 5 km, ar putea fi solutia perfecta.
Nu uita la terminarea cursei sa alegi una din optiunile Pause Ride sau Finish.ย Cu prima varianta poti doar pune pauza si relua cursa mai tarziu, nefiind taxat si trotineta ramanand rezervata.

trotineta electrica lime

 

Parcarea trotinetei dupa cursa se poate face oriunde teoretic, nefiind nevoie de un dock in care sa le parchezi si sa se incarce. Cu toate astea serviciul este la inceput si harta are zone verzi si rosii, cele rosii fiind spre periferia orasului. Parcarea in zona rosie este permisa, insa, daca se repeta de foarte multe ori contul poate fi blocat.

Acest serviciu ofera si optiunea de a fi Juicer: asta inseamna sa iei trotinetele care mai au putina baterie, sa le incarci si sa le repui in circulatie. Pentru fiecare incarcare primesti minim 10 ron.

trotineta electrica inchiriere

Ca si concluzie, ma bucur sa vad asa ceva in Romania. Chiar daca pretul este putin ridicat, pentru distante scurte intr-un oras blocat va fi cea mai rapida solutie de suprafata fara a depune efort. Daca ai incercat si tu trotinetele sunt curios sa citesc mai multe pareri.

 

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *