Blog

Bohemian Rhapsody

Un nume atat de frumos incat nu mai poti adauga altceva in titlu.

“Bohemian Rhapsody”, film ce tocmai s-a lansat, prezinta viata dinamica, libera si explosiva a lui Farrokh Bulsara (Freddie Mercury).

Am descoperit Queen prima data cu albumul “Made in heaven” si abia apoi cu cele mai cunoscute melodii; m-am indragostit iremediabil de muzica deosebita si atat de variata. O sa fiu putin subiectiv insa cred ca filmul reprezinta, pe langa biografia lui Freddie, un concert dedicat memoriei lui dar si celor 15 ani de Queen; “pana la urma nu toate trupele sunt Queen”. Sunetul este foarte bine realizat, melodiile sunt luate din integistrari originale ale trupei si din track-uri izolate cu vocea lui Freddie in studio. La montaj, au folosit si vocea artistului rock canadian Marc Martel care are un timbru vocal similar.

Rami Malek face un rol mare, lucru care se vede cel mai bine in cadrele de pe scena. Este un actor carismatic care cu siguranta a studiat foarte bine mimica, gesturile si postura lui Freddie. Nu este un actor mega cunoscut, dar unii si-il pot aminti din serialul 24.

Un film biografic se bazeaza de obicei pe anumite elemente cum ar fi legaturile sociale, precum si procesul creativ sau relatia cu fanii. “Bohemian Rhapsody” insa are cate putin din toate…mi-as fi dorit poate parti mai lungi cu momentele creative ale trupei. Exista scene interesante care arata cum au luat viata unele dintre cele mai cunoscute piese, cum ar fi “We will rock you” si “I want to break free”. In schimb, filmul nu insista pe viata personala a lui Freddie care a fost tumultoasa in comparatie cu scenele ce au fost prezentate.

In film se umanizeaza un zeu pe care unii il vad intr-un rockstar, avem o persoana care a plecat de jos, care a facut greseli dar a ajuns in varf. Asta il face un model inspirational.

Filmul are putin este 2 ore pe care nu le simti, te lasi dus de val si te bucuri de “concert”. Spre final avem o buna parte recreata din concertul “Live Aid” din 1985; eu vazandu-l de cateva ori inainte, am ramas cu o noua imagine, mult mai puternica. Chiar trebuie ascultat cu volumul spre maxim.

Este demn de cel putin o nominalizare la Oscar, poate chiar unul sau mai multe premii; eu va recomand sa il vedeti si sa tineti o copie in casa, pentru ca sigur veti vrea sa il revedeti.

Voi l-ati vazut? Cum vi se pare?

 

 

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *