Mancare

Caju: Un bistro cu mancare “ceva” mai fina

Cei care merg cu bicicleta in oras si nu numai, merita sa manance bine pentru ca depun mai mult efort. Asa m-am hotarat sa dau “pedale” locurilor ce ar trebui incercate in Bucuresti si peste tot in tara.

Iata primul restaurant cu pedale aflat in spatele Ateneului Roman, poate cea mai frumoasa strada din Bucuresti. Aici, pe langa o delicioasa cofetarie careia ii veti gasi curand recenzia pe blog, avem un bistro in care Joseph Hadad a adunat diverse feluri de mancare cu influente din Israel si Africa de Nord, pe care le-a imbracat cu o finete subtila.
Inca de la intrare se poate observa locul in care se pregateste painea marocana cu ierburi si ulei de masline, fiind un companion bun pentru multe preparate.

Painea marocana merge cel mai bine cu multitudinea de gustari cu iz oriental pe care o gasiti in meniu. Eu am mers tot pe clasicele: humus, tahini, salata de vinete, salata marocana si matbucha, un sos de rosii picant. Painea soseste calda, aromele diverselelor salate sunt puternice dar subtile, poate doar humusul a fost veriga slaba, lipsindu-i putin gustul.

Ca si fel secundar am incercat frigarui de pui satay cu ananas si orez. Au o aroma jamaicana, semanand putin cu puiul facut “jerk style”, deci savuros si picant. Iutimea este stinsa foarte bine de ananas si contracarata de sosul de soia dulceag de la baza.

Printre cele mai dorite preparate mai gasim un burger, calamari, gnocchi de cartofi cu sos de castane, fettucine cu somon in sos de vermut si altele.

Caju este un local cu o atmosfera placuta, dar mesele tind sa fie putin cam prea apropiate si uneori ai impresia ca participi la discutia vecinilor :). Servirea este ok, nu exceleaza, insa locatia umple aceste “minusuri”.

Verdict:

 

3 Pedale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *