ciclismul mai bun decat alergatul
Biciclete,  Blog

Ciclismul este mai bun decat alergatul

Intotdeauna am avut in minte ca o distanta alergata ar trebui echivalata de 4 ori in pedalat pentru a face acelasi efort fizic. Studiile recente par sa contrazica aceasta “teorie” pornind de la faptul ca distanta nu este o masura a intensitatii, ci mai degraba pulsul, puterea, etc.

Pe langa asta, dupa un antrenament comparabil ca si intensitate, alergatorii s-au confruntat cu mai multe leziuni musculare, durere si inflamatie decat ciclistii. Traducerea este simpla: in alergat nu poti investi acelasi volum de efort ca si in pedalat fara a experimenta durere si inflamatie la nivel muscular si nu numai.

Pentru a mentine acelasi nivel de performanta, alergatorii de distante lungi sunt chiar incurajati sa varieze intervalele de antrenament dar sa si introduca alte modalitati cum ar fi ciclismul si inotul.

Acest studiu a fost realizat pe un esantion de alergatori si ciclisti intre 19 si 45 de ani care s-au antrenat timp de 3 zile, cate 2.5 ore pe zi. Dupa analizarea cu atentie a probelor, rezultatele au confirmat faptul ca alergatorii au avut mai multe probleme musculare decat ciclistii.

Asadar, daca iti place sa alergi, nu e nevoie sa iti schimbi adidasii pe o bicicleta, dar pe termen lung ar fi bine sa faci un mix intre cele doua sporturi. Daca nu ai fost niciodata un fan al alergatului, poti lua acest articol ca pe un motiv si sa nu te mai dai jos de pe bicla. 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *