Biciclete

Cum a fost TBT Race 2018

TBT Race sau mai detaliat Transilvania Bike Trails

Nu, nu este doar un concurs frumos si solicitant de mtb, este totodata o experienta, un loc cu oameni frumosi si pasionati.

Startul este din Saschiz, iar tot aici se incheie fiecare din cele 3 tipuri de trasee: lung (77 km), mediu (42 km) si scurt (22 km)Traseele trec prin rute special amenajate pemtru biciclete, dealuri, single-trail, ulite, etc. Sa nu credeti ca rutele speciale sunt niste “piste de biciclete”, ele fac parte dintr-o retea de trasee in mare parte off-road dezvoltate de fundatia ADEPT Transilvania cu ajutorul fundatiei Orange si a unui program de cooperare romano-elvetian. Cireasa de pe tort ar fi trecerile prin curtile bisericilor fortificare. Aceste biserici se afla in sate precum Viscri, Mesendorf, Crit, Saschiz si nu numai.

Spuneam mai devreme ca este mai mult decat un simplu concurs de mountain bike, si asta nu o poti intelege decat participand si simtind vibe-ul extraordinar pe care il au oamenii, de la organizatori, voluntari, la concurenti, insotitori si chiar localnici. Toata lumea se implica in a face ceva, fie ca vorbim de pregatit mancarea, carat diverse sau incurajat concurentii.Eu particip de 2 ani si am observat deja o crestere substantiata a numarului de participanti. Sper totusi asta sa nu impacteze negativ lucrurile, sa ramana aceleasi obiceiuri, mancare si voie buna.

Despre cursa mea propriu-zisa nu o sa dezvolt prea multe, inca nu am ajuns la nivelul de performanta unde se share-uiesc statistici :D, m-am bucurat de traseu si asta este cel mai important. O sa las aici un mic montaj cu ce am reusit sa filmez in timpul cursei.

Nota: Nu incerca sa pui montura de piept de GoPro peste un heart rate monitor. 🙂 Nu va avea aceeasi stabilitate si poate crea un zgomot neplacut.

Daca ajungeti in zona si nu aveti un mountainbike sau pur si simplu nu vreti putin praf, puteti totusi pedala km intregi pe drumuri asfaltate si aproape deloc frecventate de masini.

Cu riscul de a ma repeta, Saschiz chiar este un loc de poveste, in care inca simti in cladiri, oameni si aer timpuri demult apuse. Si ca tot a venit vorba de apus, am pus aici un timelapse de incepator, dar soarele disparand in spatele vechii cetati il salveaza. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *