Blog

De ce sa detii un card Revolut

faSunt sigur ca unii dintre voi deja detin un card Revolut; pe de-o parte sunt cei au auzit de el sau macar odata au fost intrebati daca au unul, pe alta parte sunt cei care nu stiu inca de el. Acest articol se potriveste pentru fiecare categorie descrisa mai sus; am facut research, am testat, si dupa cateva luni de folosire, iata care sunt lucrurile de stiut despre Revolut, din punctul meu de vedere:

Ce este Revolut?

Revolut este o aplicatie de tipul PayPal, disponibila pe iOS si Android. Aceasta iti ofera optiunea de a detine un card virtual in aplicatie, dar si unul fizic. Vei avea cel putin o aplicatie de management a unui card virtual, cu fondurile tale pe el, putand sa faci multiple plati online chiar si fara cardul fizic. 

La ce este folositor?
 • Cumparaturi online – personal, il folosesc destul de mult pentru cumparat diverse de pe orice site. De ce? Pentru ca ai optiunea de a bloca / debloca cardul direct din aplicatie, comisioane 0, si o rata de schimb foarte buna; acest lucru iti va garanta plati sigure si oricum nu vei avea toti banii in acest cont.
 • Carduri multiple – pe langa acel card creat initial, mai poti crea altele, fie ele virtuale fie fizice. Pe cele virtuale le poti folosi online si alimenta oricand.
 • Backup – masurile de securitate si optiunile pe care le ai tu ca user, iti ofera o buna siguranta, nu prea se poate atinge nimeni de cont. De aceea, poate ar fi o idee buna sa tii aici niste banuti pentru zilele cu mai putin soare.
 • Transfer de bani – poti transfera o suma altui utilizator in mai putin de 15 de secunde si aceasta va intra instantaneu in contul lui de Revolut.
 • Curs valutar – in cont poti detine mai multe tipuri de valuta, iar, daca ai doar RON si efectuezi o plata in afara tarii, cursul va fi mult mai bun decat al oricarui card de la oricare banca.
Ce alte optiuni ofera?
 • Criptomonede – poti cumpara si detine in aplicatie monede virtuale ca Bitcoin, Ethereum si Litecoin cu un cont premium. Stiu, suporta doar 3 si nu e neaparat cel mai bun mod de a le cumpara. Platesti comisioane mari si nu le poti transfera din aplicatie.

 • Asigurare – tot cu un cont premium ai access la o asigurare internationala de sanatate. Aceasta acopera pana in 15 000 000 £ de tratament medical, cu un cost de fransiza de 75 £. Pe langa asta iti poti crea o asigurare pentru telefonul mobil. Daca va bazati pe ea, recomand citirea termenilor cu atentie ; de exemplu, nu se desagubesc accidentele pe munte la peste 2000 de metrii altitudine.
 • Statistici – aplicatia are o parte de analytics foarte interesanta unde poti vedea exact cat cheltui, unde si pe ce anume.
Concluzie
 • Este foarte bun pentru plati online si in orice loc nu vrei sa iti risti cardul tau principal
 • De nelipsit pentru transferuri rapide
 • Nu e recomandat pentru criptomonede

Acum este decizia ta daca ai sau nu nevoie de el. Daca traiesti insa in lumea asta mercantila sigur iti va fi de folos!

PS: De curand s-a lansat si aplicatia in limba romana, ocazie cu care livrarea a fost gratis. Acum veti plati insa 27 Lei transport pentru a primi acasa primul card fizic care este, de fapt, gratis.

Link de download: iOS & Android

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *