facebook cover image
Blog

Facebook cover photo web si mobil

Fie ca ai un cont personal de Facebook sau o pagina pentru oricare domeniu, vei vrea ca poza setata ca si cover sa arate bine atat pe desktop cat si pe mobil.

A optimiza continutul de Facebook pe mobil nu este o alegere sau ceva negociabil. 95% din accesarile retelei sociale se fac de pe telefon sau tableta. Statisticile din 2019 arata ca 56.5% din utilizatori acceseaza Facebook DOAR de pe mobil, comparat cu 51.7% in Februarie 2016.

facebook cover image

De ce exista confuzie legata de poza de cover?

Confuzia vine de la sursa; Facebook propune 4 tipuri (personal, pagina, grup si eveniment) iar pentru acestea recomanda chiar dimensiuni diferite.

Pentru pagina, avem de exemplu:

“Your Page’s cover photo:
Displays at 820 pixels wide by 312 pixels tall on your Page on computers and 640 pixels wide by 360 pixels tall on smartphones.
Must be at least 400 pixels wide and 150 pixels tall.
Loads fastest as an sRGB JPG file that’s 851 pixels wide, 315 pixels tall and less than 100 kilobytes.”

Se intampla insa ca poza aleasa sa arate foarte bine pe desktop dar pe mobil sa fie taiata, lucru foarte deranjant si care va afecta cifrele paginii. Toate ar fi in regula daca am putea folosi poze separate pentru desktop si mobil, dar nu putem.

Ca si solutie, putem folosi Photosop de exemplu, dar nu este la indemana tuturor. Am gasit insa de curand o aplicatie web numita Snappa care te va ajuta sa iti creezi pozele dorite. Ei au integrat toate regulile si dimensiunile, au adaugat niste “buffer” si asa pozele vor arata la fel de bine pe desktop si mobil.

facebook cover image requirements

Facebook nu va “intinde ” pozele pentru toate dispozitivele, ci le va decupa direct. A folosi o imagine de cover de 820 x 360 pixeli si a pastra elementele importante in zonele vizibile, te va asigura ca acestea nu vor fi taiate pe web sau mobil.

Aveti aici un demo pas cu pas pentru creearea unui cover cu dimensiunile optime:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *