Mancare

Grivita pub – alune si jar

La intersectia strazii Gh. Polizu cu calea Grivitei se afla in trecut Hotel Grivita, o cladire simbol pentru Bucuresti si zona Garii de Nord. Construita pe la 1905 si revonata de curand, cladirea de patrimoniu gazduieste acum Euro Hotels, Euro Hotel Grivita si Grivita pub & grill.
Pub-ul este la parter si daca nu gasiti parcare in zona, se poate folosi gratis pentru clienti parcarea hotelului cu acces din Calea Grivitei. Intrii pe la receptia hotelului si hop in restaurant.

Inca de la intrare iti vei da seama ca este un loc prietenos si familiar. Nu mi-au placut scaunele dar e doar parerea mea si nu se vrea a fi un loc… pretentios. Inca de la intrare esti intampinat de o bicicleta ce “poarta” un cosulet plin cu alune cu coaja. Inainte de a comanda primesti, pe masa, un borcan cu alune ale caror coji sunt aruncate…pe jos. Sunt mega sanatoase si se potrivesc cu varietatea de bere pe care o au in meniu.

Si daca am mentionat de bere, aici servesc in mare parte preparate la jar care vin in combinatii foarte interesante.

Preturile sunt mai mult decat corecte.

O portie de carnati picanti cu o salata din spanac, rucola si valeriana costa 18 lei.  Aceasta vine si cu o paine cu seminte calda. Va spun doar ca e bun si va las poza mai jos.

Cheseburgerul este vreo 27 lei fara cartofi pe care poti sa ii adaugi din meniu; cei cu parmezan costa 7 lei. 🙂 Chifla cu seminte de dovleac este calda, carnea de calitate, insa constructia in sine a avut mult sos, devenind greu de mancat. Bun totusi; poate chiar in top 20 din Bucuresti.

Coastele m-au surprins prin naturalete. Spre deosebire de cele facute la cuptor cu glazura, acestea sunt doar marinate si facute la jar. Asa capata o aroma usor afumata.

Costa 25 de lei si vin cu tot ce se vede, mai putin cartoful. 😀

Avem asadar un loc de intalnire cu prietenii, cu bere, mancare buna si servire rapida. Ca pont, trebuie neaparat sa faceti rezervare in zilele de Joi pana Duminica.

Verdict:

4 Pedale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *