Mancare

Micul dejun din dimineata de Craciun

Mai aveti cateva zile pentru a va perfectiona aceasta reteta de altfel simpla si de a va impresiona familia cu ea in dimineata de Craciun. Este o reteta clasica de iarna: somon afumat, oua cremoase (scrambled) si croissant.

Este o mancare bogata, somptuoasa si foarte usor de facut. Secretul principal aici este sincronizarea, haideti sa vedem de ce:

Ingrediente
  • oua
  • somon afumat
  • croissant cu unt
  • ceapa verde
  • unt
  • sare
  • piper

Prima data se va taia croissantul felii, pe care le asezonam putin cu sare si piper. Feliile se pun apoi intr-o tigaie pe foc, fara ulei; ele contin deja unt si nu este nevoie. Nu le vom tine prea mult ci doar cat sa prinda o culoare aramie. Ideal ar fi sa avem un croissant vechi de o zi, se va taia mult mai usor.

Odata scoase feliile de croissant, putem deja sa asezam somonul peste si sa taiem foarte fin ceapa verde. Aceasta din urma va fi folosita in compozitia oualor si la ornat, avand in acelasi timp un rol important in gust.

Acum urmeaza partea cea mai importanta, unde sincronizarea este cheie: oua cremoase, scrambled sau amestecate. Punem tigaia pe foc foarte mic si imediat spargem in ea 3 oua, imediat incepand sa le amestecam. Adaugam o bucata generoasa de unt, fara a pune sare si piper inca. Nu vom bate ouale inainte, asta va ajuta sa avem in final un preparat cremos. Focul trebuie sa fie la minim iar tigaia nu trebuie sa fie calda dinainte, riscand ca pana punem totul, primul ou sa se coaguleze deja.

Va trebui sa amestecam incontinuu, cateodata luand tigaia de pe foc daca realizam ca se coaguleaza prea rapid. Nu trebuie sa ne luam atentia de la oua, cateva secunde de neatentie le pot strica iremediabil.

Cand au capatat o textura cremoasa, se adauga sare, piper, ceapa verde si putina smantana lichida. Le mai punem cateva secunde pe foc, amestecand.
La final, asezam oul peste feliile de croissant si somon, presarand putin ceapa verde. Iata rezultatul:

Va recomand sa incercati reteta, este un mic dejun/brunch usor dar satios, perfect pentru diminetile reci de iarna. Sunt curios sa citesc parerile voastre despre preparat.

2 Comments

  • Oana

    Delicios ! Se poate unge croissantul cu o crema de branza. dar asta tine de gusturile fiecaruia. :). As recomanda un desert interesant ,kurd ( iaurt de bivolita servit rece cu miere pe deasupra).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *