Plimbare

Napoli tips & tricks

Mai nou, fiecare isi face online temele legate de ceea ce va vizita, manca, etc, inainte de a pleca in vacanta. Dar de multe ori ni se prezinta locuri aglomerate si lucruri care nu sunt neaparat utile. De aceea, m-am decis sa scriu o lista cu mici recomandari, “tips”, ce sa faci sau sa nu faci in Napoli. La prima vedere poate parea un oras nu foarte atractiv, cu potentiale pericole si nu neaparat “confortabil” pentru turisti. Insa, cu foarte putin spirit de aventura si cu ceva research facut, ofera o experienta de neuitat.

Tips & Tricks
  • Margelina este faleza orasului, acolo te poti plimba si admira apusul, care se vede cel mai bine din zona Castel dell’Ovo. Turistii se orienteaza catre restaurantele din zona, dar putini stiu ca, mergand in contiinuarea strazii, gasesti mici comercianti cu nuca de cocos proaspata si dulce.

  • Trebuie neaparat sa luati unul dintre cele 3 funiculare, sa urcati pana la ultima statie si sa explorati stradutele. Aici se poate gasi mancare mult diferita fata de cea de jos, mai putina pizza, mai multa diversitate. 🙂

  • Se poate face plaja pe nisip dar exista doar cateva zone foarte mici aproape de centrul orasului, pline de oameni. Pentru o experinta placuta, nu foarte scumpa si cu o priveliste superba a Palazzo Donn’Anna ar trebui sa mergeti la Bagno Elena, gasiti aici coordonatele.

  • In unele restaurante, “Tratoria”, esti obligat sa mananci. Eu am vrut doar sa beau ceva si am primit preturi mai mari decat cele din meniu. Asa ca, daca nu va face cu ochiul nimic din meniu, ar fi bine sa intrebati daca se poate sta doar pentru a bea ceva.
  • Te poti bucura de un cocktail “Aperitivo”, care este de fapt un happy hour la care langa o bautura, primesti din partea casei acces la un bufet cum este cel de mai jos. Un exemplu bun ar fi Barril, pe care il recomand cu caldura.

  • Ai grija la scutere! 🙂 Napoletanii merg in oras precum biciclistii din Amsterdam, numai ca ei folosesc toata strada. Totul e ok atata timp cat te asiguri cand traversezi.
  • Daca dupa atata pizza si alergat vrei sa-ti cumperi si o amintre draguta, Via Toledo este cea mai buna alegere.

  • Daca drumurile nu te-au dus si in locuri mai putin frecventate de turisti, ia-o pe strazile mai mici, unde sunt rufe atarnate la geam, nu o sa regreti.
  • Daca urci cu funicularul, trebuie neaparat sa mergi la Castel Sant’Elmo, de unde poti vedea o panorama superba a intregului oras.

  • Langa atat de mult gelato, o experienta inedita legata de inghetata este Magnum Experience. Aici nu numai ca-ti poti cumpara o foarte buna inghetata, dar o si poti customiza dupa preferintele tale. Intr-un cuvant, iti poti creea propria inghetata Magnum.

Sper ca va vor fi de ajutor aceste mici sugestii, m-as bucura sa imi scrieti daca ati incercat vreuna dintre ele sau daca aveti ceva de completat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *