Biciclete

Spectaculoasa pista plutitoare deasupra lacului Garda

Lacul Garda, cu o suprafata de 370 km patrati, este cel mai mare lac din Italia. Este situat in nordul tarii, o destinatie turistica foare populara, iar aproprierea de muntii Alpi ofera privelisti impresionante. Satele din jurul lacului sunt minunate prin cultura si culoare, iar plajele si apa cristalina iti dau senzatia ca inoti in mare.

In zona se pot practica o varietate de activitati (drumetii, calarit, parapanta), sporturi de apa si bineinteles ciclism. Acesta din urma se poate practica atat pe sosea cat si in afara ei. Exista trasee de mountain bike foarte bine intretinute, pe diferite distante si dificultati.

Dar sa vedem ce se pregateste iubitorilor de bicicleta!

O pista de bicicleta “plutitoare” este acum in lucru si va permite inconjurul lacului in totalitate. Lungimea ei va fi de 140 de km, iar cei mai putin experimentati pot alege sa parcurga doar anumite parti. De exemplu, intre Limone si Gargnano avem o urcare de 27 de km ce poate fi transformata intr-o scurta plimbare cu feribotul.

Ciclabile di Limone sul Garda

Avanzamento dei lavori per la ciclopedonale sospesa di Limone sul Garda Video di Davide Bertoldi

Publicată de Garda-outdoors pe Joi, 12 aprilie 2018

 

Proiectul va fi finalizat in 2021 si spera sa aduca mai multi turisti in zona. In acelasi timp, va conecta orase si sate care sunt acum oarecum izolate, protejand in acelasi timp ciclistii de traficul rutier. Este total separata de sosea si “pluteste” deasupra lacului.

Unii spun ca va fi cea mai frumoasa plimbare cu bicicleta din lume, dar promit sa verific afirmatia odata deschisa. Pana atunci, va las cu poza asta pentru ca tot mentionam de culoare mai sus. 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *