Biciclete,  Blog

Top 5 filme cu biciclete

Iarna aceasta nu pare sa fie foarte prietenoasa cu biciclistii. Cel putin in Bucuresti am avut parte de multa geata, zapada si ploaie care pe multi i-a tinut in casa.

De aceea m-am gandit ca este este momentul oportun pentru a va propune o lista de filme cu si despre biciclete. Eu am cautat in trecut topuri cu filme de genul dar nu le-am gasit laolalta pe cele mai bune, iar multe erau imposibil de gasit sau nu aveau nici o legatura cu cinematografia.
Va propun asadar un top 5 al celor mai bune filme cu biciclete, ordonat descrescator, in functie de rezonanta cu bicicletele dar si de realizarea artistica.

# 1. Breaking Away – Avem biciclete din anii 70โ€™, o gasca de adolescenti rebeli si scene clasice din ciclismul acelor ani. Ca un bun ciclist, protagonistul ofera un exemplu de motivatie si perseverenta.

 

# 2. Quicksilver – Un fost broker de succes la bursa ajunge curier pe bicicleta in San Francisco. Filmul are o intriga buna, actiune si scene cu biciclete fixie urcand dealurile din oras.

 

# 3. The Flying Scotsman – Povestea reala a lui Graeme Obree, campionul la ciclism care si-a construit bicicleta de velodrom cu piese uzate dintr-o masina de spalat. Cu aceasta a castigat apoi titlul de campion mondial.

 

# 4. Premium rush – Inca un film de actiune cu mesageri pe biciclete fixie, de data aceasta in New York.

 

# 5. Vin ciclistiiย – Nu puteam sa nu avem in lista si un film romanesc, o comedie plina de biciclete si de spiritul anilor โ€˜70.

 

Pentru puristi, trebuie mentionat si filmul documentar Bicycle, care merita vazut pentru viziunea si idealurile impartasite.

Voi ce film ati adauga la aceasta lista?ย 🚲 🚲 🚲

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *