Biciclete,  Blog

Top 5 filme cu biciclete

Iarna aceasta nu pare sa fie foarte prietenoasa cu biciclistii. Cel putin in Bucuresti am avut parte de multa geata, zapada si ploaie care pe multi i-a tinut in casa.

De aceea m-am gandit ca este este momentul oportun pentru a va propune o lista de filme cu si despre biciclete. Eu am cautat in trecut topuri cu filme de genul dar nu le-am gasit laolalta pe cele mai bune, iar multe erau imposibil de gasit sau nu aveau nici o legatura cu cinematografia.
Va propun asadar un top 5 al celor mai bune filme cu biciclete, ordonat descrescator, in functie de rezonanta cu bicicletele dar si de realizarea artistica.

# 1. Breaking Away – Avem biciclete din anii 70’, o gasca de adolescenti rebeli si scene clasice din ciclismul acelor ani. Ca un bun ciclist, protagonistul ofera un exemplu de motivatie si perseverenta.

 

# 2. Quicksilver – Un fost broker de succes la bursa ajunge curier pe bicicleta in San Francisco. Filmul are o intriga buna, actiune si scene cu biciclete fixie urcand dealurile din oras.

 

# 3. The Flying Scotsman – Povestea reala a lui Graeme Obree, campionul la ciclism care si-a construit bicicleta de velodrom cu piese uzate dintr-o masina de spalat. Cu aceasta a castigat apoi titlul de campion mondial.

 

# 4. Premium rush – Inca un film de actiune cu mesageri pe biciclete fixie, de data aceasta in New York.

 

# 5. Vin ciclistii – Nu puteam sa nu avem in lista si un film romanesc, o comedie plina de biciclete si de spiritul anilor ‘70.

 

Pentru puristi, trebuie mentionat si filmul documentar Bicycle, care merita vazut pentru viziunea si idealurile impartasite.

Voi ce film ati adauga la aceasta lista? 🚲 🚲 🚲

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *